Kapitel 2 Plasthjärta

Here comes andra delen (:


Kapitel 2

-    Ingen liten vän du har med dig idag? frågade Agneta spydigt

-    Nej… mumlade Sandra med blicken i golvet och raska steg upp mot sitt rum

-     Jag förstår att du inte har några vänner din fula unge, skrek Agneta hest efter Sandra som redan hade kommit in på sitt rum. Men dörren tycktes vara av papper, för hon hörde ropet lika tydligt ändå.

*

Den natten slog det henne. Hon skulle bevisa för sin mamma att hon också kunde vara vacker. Hon skulle bli bedårande. Helt jävla underbar.

Plastikoperation.

 

Den stora frågan var hur hon skulle få ihop pengar. Men just nu kunde hon inte tänka på något mer än vad hon skulle ändra på och hur härligt det var att ha en liten gnutta hopp i kroppen.

Men hon visste ändå att hon hade ganska mycket pengar som saknades även om hon hade en hel del pengar från förra sommarens jobb. Men hon visste ju inte hur mycket det skulle kosta. Hon visste bara att det inte skulle bli billigt.

Hon hade bestämt sig. Hon skulle göra det, men hon var tvungen att veta hur mycket ingreppen som hon skulle genomföra skulle kosta.

*

Dagen därpå gick hon till Sofiahemmet för att få reda på allt hon undrade. Hon kände sig så obekväm, det kändes fel.

Efter ett ögonblick som känts som en evighet pep nummertavlan och visade samma nummer som hon hade på sin lapp. Sakta gick hon fram till disken med blicken i golvet.

-    Hej vad kan jag hjälpa dig med?

-    Ehm… Hej jag har några frågor angående plastikoperationer och sånt.. ja..

-    Vad är det du undrar? sa tjejen i kassan, hon såg helt underbar ut. Höga kindben, fylliga läppar och strålande ögon, fast ögonen kunde man ju inte operera.

-    Jo… Jag undrar hur mycket det skulle kosta att göra en midjemarkerare, en näsoperation och botox i kinder, haka och läppar?

Tjejen i kassan stirrade på Sandra med stora ögon och gapande mun.

-    Vänta lite ska jag kolla upp det

Efter en stunds väntan tittade hon Sandra i ögonen och sa

-    Jag ska egentligen inte tränga mig på, jag får egentligen inte men varför i hela världen ska du göra plastikoperationer? Du är ju så ung och du har verkligen ingenting som behövs ändras på!

-    Plötsligt fick Sandra så mycket raseri i kroppen. Det var väll hennes val om hon ville skära i sin kropp. Och det var ju allt annat än fin, det hade Agneta varit vittne för.

-    Lägg inte näsan i blöt. Säg bara hur mycket det kostar

-    Ca 50.000

 

 

*

Efter det sa Sandra hejdå och gick där ifrån. Nu visste hon hur mycket pengar hon var tvungen att känna ihop. Hon hade ungefär 27 tusen på sitt sparkonto som hon egentligen hade tänkt använda till sitt körkort, men detta var betydligt viktigare. Men även om hon hade 27 tusen, och det var väldigt mycket pengar så saknades det ändå 23 tusen för att komma upp till det beloppet som hon ville och skulle nå. Hon kunde ju alltid be Agneta, men hon Sandra ville att det skulle bli en överraskning. Hon ville fixa det själv. Eftersom hon inte hade något jobb skulle hon ju inte kunna ta ett lån. Men såna där sms-lån? Nej, hon var inte över 18 än så det skulle inte heller gå.

Dörren smällde igen och Sandra hoppade säkert 2 meter upp i luften. Hon var ju så inne i sina egna tankar att hon blev vettskrämd när dörren for igen.

Hon kollade ut genom fönstret och såg Agneta marschera iväg. Hon hade en chans att snoka lite i datorn och i Agnetas plånbok. Snabbt och lätt sprang hon ner för trappan och in på det lilla rummet som kallades kontoret men liknade mer en garderob.

Datorn var på men det var bara en onlineshop för tanter som var uppe på internet, där fanns inget att hämta. Hon sprang därför vidare till hallen där Agneta vanligtvis brukade ha sån låda med pengar i. På lådan satt det hänglås men det bekymrade inte Sandra, hon hade vetat var nyckeln var sedan länge. Hon rotade lite i glasskåpet och längst in under ett valigt plastgas låg en liten nyckel som passade perfekt in i hålet på hänglåset. Sakta öppnade hon lådan.

Där inne fanns inte så mycket pengar som hon trodde. 6 tusen lappar och 4 stycken 500 lappar. Sandra var girig och självisk och tog alltihopa och tog nyckeln med sig så att Agneta inte skulle märka att hon hade tagit pengarna förrän hon hittade nyckeln.

Hon knäppte igen låset och sprang upp. Hon gjorde allt i turbofart om i fall att Agneta hade glömt något hemma eller bara skulle på ett snabbt ärende. Det var rätt konstigt att hon gick ut över huvud taget eftersom det var något hon aldrig riktigt gjorde. Och det hade inte varit kul att bli upptäckt.

*

Mitt i natten satt hon uppe och gjorde en plan för att skaffa ihop de sista 15 tusen kronorna, hon skulle vara stygg. Hon skulle snatta och sedan sälja det vidare. Det skulle inte ta lång tid för hon visste hur man gjorde eftersom hon gjort det innan. Då var det hennes sätt att stilla smärtan. Om Agneta var elak mot henne, varför fick då inte Sandra vara elak mot alla andra?

Nej men en kavaj, ett par väldigt dyra öronhängen och en kavaj till skulle nog skrapa ihop de sista pengarna som behöves, om det var rätt sort.


Kommentarer
Postat av: Lova

har du skrivit det? riktigt bra :]

2010-08-21 @ 22:16:03
URL: http://lowah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0